Sjokoladetrøfler

Sjokoladetrøfler er en konfekt basert på sjokolade og fløte. Denne oppskriften er gjort sunnere ved å bruke sjokolade med høyt innhold av kakao og ved å erstatte sukker med sukrin.

Sjokoladetrøfler

Næringsinnhold per 100 gram

Energi/Kalorier 455 kcal
Karbohydrater 10 g
Proteiner 5 g
Fett 44 g
- hvorav mettet fett 27 g
- enumettet fett
- flerumettet fett
Kostfiber 0 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Hakk sjokoladen fint, gjerne ved hjelp av en matmikser.

Kok opp fløten og Sukrin, og hell dette over sjokoladen under omrøring. Tilsett smøret og rør sammen. Ha i mintessens eller annen smakstilsetning dersom du ønsker det.

Hell massen over i et fat med lokk og sett det i kjøleskapet så massen stivner. Det tar ca 3 timer.

Trill så sjokolademassen til kuler og rull dem om ønskelig i kakao/SukrinMelis. Alternativt kan du helle røren i en silikonform for småkaker/konfekt, da trenger du ikke å forme trøflene til kuler.

Oppbevares kaldt.

Tidsforbruk er aktiv tid.

Ingredienser

100 g mørk sjokolade (85 prosent kakao)
3/4 dl (75 g) fløte
2 ss Sukrin
1 ss smør eller margarin
Eventuelt noen dråper mintessens eller annen smakstilsetning, som for eksempel appelsin.
Litt kakao eller SukrinMelis til å rulle trøflene i