Sommerfrisk bringebærpai

Denne friske bringebærpaien er en favoritt på en fin sommerdag, men kan nytes hele året. Bør absolutt prøves.

Sommerfrisk bringebærpai

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 245 kcal
Karbohydrater 8 g
Proteiner 15 g
Fett 17 g
- hvorav mettet fett 4 g
- enumettet fett 3 g
- flerumettet fett 5 g
Kostfiber 10 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Smuldre smøret i det tørre. Tilsett egget og kna til en jevn deig og la den hvile 1 time i kjøleskap.

Sett ovnen på 200 °C.

Dekk en ca. 25 cm paiform med deigen og prikk den med en gaffel. Forstekes i 10 min.

Mens paiskallet står i ovnen lager du fyllet i kjøkkenmaskin. Bland alle ingrediensene utenom bringebærene til en jevn røre.

Hell bringebærene i røren og bland forsiktig. Hell røren i paiskallet og stek i ca. 35 min.

Paien blir glutenfri ved å bruke glutenfritt mel.

Server gjerne paien med vaniljekesam, lettis eller bær.

Næringsberegningene er gjort uten serveringsforslag.

 

Oppskriften er hentet fra heftet Fristende retter for deg med diabetes, utgitt av Diabetesforbundet 2013.

Foto: Line Hårklau

Ingredienser

Paideig

125 g myk margarin
½ dl Sukrin
3 ½ dl mandelmel
1 dl siktet mel
1 egg

Bringebærfyll

3 dl bringebær
½ dl sukrin
1 egg
200 g lett philadelphiaost
1 knivsodd vanilje eller 1 ts vaniljesukker
Revet skall av en halv sitron (uten den hvite hinnen)