Tilslørte pepperkaker

En enkelt dessert med smak av jul.

Tilslørte pepperkaker

Næringsinnhold per porsjon / per 100 g

Energi/Kalorier 237 kcal / 95 kcal
Karbohydrater 37,5 g / 15 g
Proteiner 10,5 g / 4 g
Fett 4 g / 1,5 g
- hvorav mettet fett 1,5 g / 0,5 g
- enumettet fett 1 g / 0,5 g
- flerumettet fett 0,5 g / 0,2 g
Kostfiber 4,5 g / 2 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Skrell eplene og legg de i kaldt vann med litt sitronsaft for å unngå at de blir misfarget. Kutt så eplene i terninger. Kok terningene med litt vann til de er møre, ca. 5 minutter. Mos terningene og smak til med sukker. Avkjøl.

Knus pepperkakene og bland det med litt havregryn. Legg eplemosen, pepperkakeblandingen og vaniljekesam lagvis i glass.

Tips! Du kan også bruke søtning, istedenfor sukker. Du kan også prøve deg frem med mengden pepperkake og havregryn.

Oppskrift og bilde hentet med tillatelse fra matprat.no, tilpasset Diabetesforbundet. 

Ingredienser

Eplemos:
4 stk eple
1 dl vann
1 ts sukker

3,5 dl mager vaniljekesam
60 g pepperkaker
1 dl Havregryn