Asiatiske kålruletter

Kålruletter er skikkelig norsk tradisjonsmat. Her har vi gitt klassikeren en asiatisk vri, og fylt den med mager kjøttdeig av svin, fullkornsris og masse deilig smak. Resultatet blir en sunn og god rett som passer perfekt på tapasbordet.

Asiatiske kålruletter

Næringsinnhold per stk./ per 100 gram

Energi/Kalorier 143 kcal/ 102 kcal
Karbohydrater 12 g/ 9 g
Proteiner 10 g/ 7 g
Fett 5,5 g/ 4 g
- hvorav mettet fett 1,5 g/ 1 g
- enumettet fett 2,5 g/ 2 g
- flerumettet fett 1,5 g/ 1 g
Kostfiber 2 g/ 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Kok ris i en kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Hell av vannet og sett risen til side.

Fres hvitløk og ingefær i en varm stekepanne med olje. Ha i sopp, og fres videre i ca. 5 minutter. Avkjøl blandingen og ha den i en bolle.

Forvarm stekeovn til 180 °C.

Ha kjøttdeig, kokt ris, gulrot, vårløk, koriander, chiliflakes, soyasaus, risvinseddik og sesamolje i bollen sammen med soppblandingen. Bruk hendene og bland alt godt sammen.

Løsne kålblader fra stilken og skyll dem under rennende kaldt vann. Legg kålbladene med stilkfestet mot deg, legg en god spiseskje kjøttfyll ved stilkfestet på hvert blad. Brett bladet over fyllet, brett inn kantene og rull rundt til bladet er rundt fyllet. Oppskirften gir ca.12 stk. Legg kålrullene med skjøten ned på et bakepapirkledd stekebrett.

Bland sammen hoisinsaus og risvinseddik til en glaze og pensle kålrullene.

Stek kålrullene i stekeovn til de er gjennomstekte, ca. 30 minutter.

Dryss over finhakket chili og korianderblader før servering.

Næringsinnholdet er beregnet med bruk av hjemmelaget hoisinsaus.

Tips! Retten blir glutenfri hvis du lager hoisinsausen selv, og bruker glutenfri soyasuas i hoisinsausen. Det finnes også noen glutenfrie varianter i butikken.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Mari Svenningsen

Ingredienser

400 g mager kjøttdeig av svin
125 g fullkornsris
3 båter hvitløk
1 ts revet frisk ingefær
2 ss olje til steking
125 g finhakket frisk sjampinjong
1 stk revet gulrot
2 stk finhakket vårløk
2 ss frisk koriander
1⁄4 ts chiliflakes
1 ss soyasaus
1 ss risvineddik
1⁄4 ts sesamolje
1 stk savoykål ,nykål eller hodekål

Pynt:
1 stk finhakket rød chili
1⁄4 potte frisk koriander

Glace:
1 dl hoisinsaus, gjerne hjemmelaget
2 ss risvineddik