Bakt egg i avokado

En annerledes vri på bruken av egg og avokado. Og ja, varm avokado er faktisk godt.

Bakt egg i avokado

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 225 kcal/ 170 kcal
Karbohydrater 1 g/ 0,5 g
Proteiner 11 g/ 8 g
Fett 19 g/ 14,5 g
- hvorav mettet fett 4 g/ 3 g
- enumettet fett 11 g/ 8,5 g
- flerumettet fett 2,5 g/ 2 g
Kostfiber 3 g/ 2,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Start med å dele avokadoene i to og fjern steinen. Lag noen ruter og grav ut litt av kjøttet så egget får plass.

Legg avokadoene i en ildfast form. Pass på at de ligger stødig. Legg gjerne litt sammenrullet folie under.

Knekk ett egg i hver avokadohalvdel. Strø på litt salt og pepper.

Stek avokadoeggene på 180 grader i 20 minutter eller til eggehvitene er helt faste. Stek litt lenger om du ønsker fast eggeplomme.

Server avokadoeggene med finhakket vårløk og biter av spekeskinke.

Ingredienser

2 stk modne avokado
4 stk egg
Vårløk
Havsalt
Pepper

4 skiver spekeskinke