Fremgangsmåte

Skyll og tørk kålen, og del den i to.

Fres den i varm panne i litt smør i 2-3 minutter. Legg til side.

Del cherrytomatene og fres dem i den varme pannen i ca. 1 minutt. Legg dem til side.

Tørk av pannen og rist sesamfrøene til de er gylne.

Skjær vårløken i tynne skiver.

Skrell og del egget båter.

Dander alt i 4 porsjonsskåler. Ha over noen dråper med olivenolje og balsamicoeddik og dryss sesamfrø på toppen.

Tips! Margarin inneholder svært lite laktose, og de fleste med laktoseintoleranse tåler denne mengden. Tåles margarin kan retten anses som laktosefri.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Frukt.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Synøve Dreyer

Ingredienser

4 personer

160 g flower sprout
1 ss smør eller margarin
1 stk smilende egg - kokttid 6-8 min.
8 stk rød cherrytomat
1 ss sesamfrø
2 stk vårløk
Ca. 1 ss olivenolje
Ca. 1 ss balsamicoeddiik

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 119 kcal/ 113 kcal
Karbohydrater 3,5 g/ 3,5 g
Proteiner 4,5 g/ 4,5 g
Fett 9 g/ 9 g
- hvorav mettet fett 1,5 g/ 1,5 g
- enumettet fett 4,5 g/ 4,5 g
- flerumettet fett 2 g/ 2 g
Kostfiber 2,5 g/ 2,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja