Fremgangsmåte

Stek hvitløk og rødløk på middels varme i en stekepanne med olje, 2-3 minutter. Ha spinat i pannen og stek den til den faller sammen.

Visp sammen egg, salt og pepper. Legg halve tomater over grønnsakene i stekepannen, og hell over eggeblandingen. La eggepannen stivne ved middels varme, 10-15 minutter.

Riv parmesan over når eggepannen har stivnet. Legg eventuelt på et lokk slik at osten smelter.

Server frittataen slik den er i pannen, skjær den opp i pene kakestykker eller i små biter til tapas. Server gjerne grovt brød til for et mer fullverdig måltid.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Synøve Dreyer

Ingredienser

4 personer

8 stk egg
1 ts salt
½ ts kvernet pepper
250 g frisk spinat
1 stk rødløk, i tynne skiver
1 båt hakket hvitløk
1 ss olje, til steking
12 stk rød cherrytomat, delt i to
25 g parmesan

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 259 kcal/ 92 kcal
Karbohydrater 4 g/ 1,5 g
Proteiner 20 g/ 7,5 g
Fett 17 g/ 6 g
- hvorav mettet fett 5 g/ 2 g
- enumettet fett 7 g/ 2,5 g
- flerumettet fett 2,5 g/ 1 g
Kostfiber 2,5 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei