Urtemuffins med squash

En muffinsform kan fylles med mer enn kakerøre. Disse matmuffinsene kan du bake mange av, slik at du kan fryse ned. Så er det bare å tine dem ved behov. Kjempegode til kveldsmat eller ved siden av gryteretter eller suppe.

Urtemuffins med squash

Næringsinnhold per stk/ per 100 gram

Energi/Kalorier 112 kcal/ 162 kcal
Karbohydrater 13 g/ 18,5 g
Proteiner 5,5 g/ 8 g
Fett 4 g/ 6 g
- hvorav mettet fett 1,5 g/ 2 g
- enumettet fett 1,5 g/ 2 g
- flerumettet fett 0,6 g/ 1 g
Kostfiber 1,5 g/ 2 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Riv squash på rivjern. Legg den i et dørslag. Strø på salt og la den stå og dryppe av i 30 minutter.

Sett stekeovnen på 200°C.

Skrell og finhakk løk. Klem væsken ut av squashen og legg den på et papirhåndkle.

Visp sammen egg og kesam. Bland i mel og bakepulver.

Bland deretter i løk, urter, squash og ost og legg røren i smurte muffinsformer.

Stek muffinsene i ovnen i 20-25 minutter.

Røren gir ca 20 små urtemuffins.

Tips! Du kan erstate deler av melet med mandelmel. Dette vil gi et lavere karbohydratnivå. Konsistensen vil da også bli noe annerledes.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra frukt.no (tilpasset Diabetesforbundet).

Ingredienser

1 stk rødløk
1 stk grønn squash
4 stk egg
1 beger kesam original, 8 %
4 dl hvetemel
2 dl sammalt hvete, grov
2 ss solsikkeolje/rapsolje
3 ts bakepulver
50 g revet hvitost, lett
2 ss finhakket frisk dill
2 ss finhakket frisk estragon
2 ss finhakket frisk basilikum