Fremgangsmåte
Skjær topp og bunn av mangofrukten slik at den står støtt. Skjær av skallet, og fjern mangosteinen. Skjær mangokjøttet i grove biter.
Kjør bitene til en jevn og glatt puré i en food-prosessor eller med stavmikser.
Legg en silikonmatte eller bakepapir på et stekebrett, og smør puréen jevnt utover i et tynt lag.
Sett stekebrettet i ovn på 75 ˚C, og tørk puréen i cirka 4 timer.
Ha «flaket» med tørket fruktpuré over på et bakepapir og klipp det i cirka 5 cm tykke reimer. Rull hver rein sammen til en fruktrull.Nyt dem med en gang eller oppbevar fruktrullene i en tett boks med lokk. Bakepapiret hindrer fruktrullene å klistre seg sammen.
Oppskrift og bilde hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Alexander Benjaminsen
Ingredienser
1 personer
2 stk mango
Næringsinnhold per 100 gram
| Energi/Kalorier | 49 kcal |
| Karbohydrater | 10,5 KH |
| Proteiner | 0,5 g |
| Fett | 0,3 g |
| - hvorav mettet fett | - |
| - enumettet fett | - |
| - flerumettet fett | - |
| Kostfiber | 1 g |
Innhold av allergener
| Gluten | Nei |
| Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: