Fremgangsmåte

Skjær topp og bunn av mangofrukten slik at den står støtt. Skjær av skallet, og fjern mangosteinen. Skjær mangokjøttet i grove biter.

Kjør bitene til en jevn og glatt puré i en food-prosessor eller med stavmikser.
Legg en silikonmatte eller bakepapir på et stekebrett, og smør puréen jevnt utover i et tynt lag.

Sett stekebrettet i ovn på 75 ˚C, og tørk puréen i cirka 4 timer.

Ha «flaket» med tørket fruktpuré over på et bakepapir og klipp det i cirka 5 cm tykke reimer. Rull hver rein sammen til en fruktrull.Nyt dem med en gang eller oppbevar fruktrullene i en tett boks med lokk. Bakepapiret hindrer fruktrullene å klistre seg sammen.

Oppskrift og bilde hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Alexander Benjaminsen

Ingredienser

1 personer

 

2 stk mango

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 41 kcal
Karbohydrater 9 KH
Proteiner 0,5 g
Fett 0,25 g
- hvorav mettet fett -
- enumettet fett -
- flerumettet fett -
Kostfiber

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei