Lettstekte rosenkål med hvitløk, hvitvin og parmesan

Dette er en super forening av tradisjonsrik norsk råvare og middelshavssmaker. Trikset og en forutsetning er å bruke friske rosenkål.

Lettstekte rosenkål med hvitløk, hvitvin og parmesan

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 160 kcal/ 133 kcal
Karbohydrater 4,5 g/ 4 g
Proteiner 6,5 g/ 5 g
Fett 11,5 g/ 9,5 g
- hvorav mettet fett 2,5 g/ 2 g
- enumettet fett 6,5 g/ 5,5 g
- flerumettet fett 2 g/ 1,5 g
Kostfiber 4,5 g/ 4 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Smelt smør og bland i olje, bruk middels varme. Ha i rosenkål, hvitløk og laurbærblader, og rør rundt mens du steker i 3-5 minutter. De skal brune lett. Ha på en klunk hvitvin og la dampe vekk.

Pepre og salte forsiktig, ta bort laurbærbladene og ha på litt parmesan i skiver på toppen ved servering.

Server gjerne som tilbehør til langstekt kylling.

Tips! Smør, margarin og parmesan har et naturlig lavt innhold av laktose, så de fleste med laktoseintoleranse tåler denne mengden. Tåles det derimot ikke, kan smør/margarin erstattes med margarin uten melk. Parmesan kan sløyfes.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra bloggen Matlyst! av Marit Zinocker. Foto: Marit Zinocker

Ingredienser

2 ss olivenolje
1 pakke frisk rosenkål (400 g), skjær bort stilken, skrell av et par blader og kutt i tre, fire på langs.
1fedd hvitløk, presset eller finhakket
1-2 ss smør eller margarin
1-2 laurbærblader (kan droppes)
En liten skvett hvitvin
Salt
Nymalt pepper
Litt grovrevet fersk parmesan (ca.2 ss)