Fremgangsmåte

Rist sammen hvitløk, sennep, honning, salt og balsamico i en flaske eller et glass med lokk.

Når det er godt blandet, tilsetter du ½ dl olivenolje, rister til alt er blandet og gjentar til du har tilsatt all oljen. Da skal dressingen ha fått en fin og tykk konsistens, og være helt jevn.

Kan oppbevares lenge i kjøleskap, og skiller seg ikke.

Dette er en oljebasert dressing, og derfor høy på fett og kalorier. Det er derfor ikke meningen at man skal bruke store mengder i salaten.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra bloggen Matlyst! av Marit Zinocker. Foto: Marit Zinocker

Ingredienser

Antall 1

1 fedd hvitløk, presset
1 ss sennep (f.eks dijon)
1 ss flytende honning
Ca ½ ts salt
Ca ½ ts pepper
½ dl balsamico (eller annen) eddik
1 ½ dl olivenolje av god kvalitet

Næringsinnhold per 100 gram

Energi/Kalorier 588 kcal
Karbohydrater 12,5 g
Proteiner 0,5 g
Fett 60 g
- hvorav mettet fett 8,5 g
- enumettet fett 45 g
- flerumettet fett 4,5 g
Kostfiber 0 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei