Fremgangsmåte

Kok opp kraft. Pisk litt av kraften sammen med melet, slik at det blir en klumpfri jevning. Rør jevningen i sausen i en tynn, jevn stråle mens du rører konsant.

La sausen koke i ca 5 minutter. Smak til med ev. mer salt.

Tips! Sausen blir glutenfri hvis du bruker maizena.

Forslag til smakstilsetning:

Appelsin og ingefær, appelsin og chili, tomatpuré, pepper, sennep, karri, hakkede friske urter og tørkede urter. Matfløte kan også erstatte noe av kraften for å få en mer kremet saus. Ønskes det en kremet laktosefri saus, kan laktosefri matfløte benyttes.

Ingredienser

4 personer

4 dl kraft fra kjøtt eller grønnsaker
2 ss hvetemel eller 1–2 ts maizena
½ ts salt

 

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 19 kcal/ 18 kcal
Karbohydrater 3,5 g/ 3,5 g
Proteiner 1 g/ 1 g
Fett 0,2 g/ 0,2 g
- hvorav mettet fett 0 g/ 0 g
- enumettet fett 0 g/ 0 g
- flerumettet fett 0,2 g/ 0 g
Kostfiber 0,2 g/ 0,2 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei