Basis lys saus

En basis på lys saus som kan smakstilsettes etter ønske.

Basis lys saus

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 19 kcal/ 18 kcal
Karbohydrater 3,5 g/ 3,5 g
Proteiner 1 g/ 1 g
Fett 0,2 g/ 0,2 g
- hvorav mettet fett 0 g/ 0 g
- enumettet fett 0 g/ 0 g
- flerumettet fett 0,2 g/ 0 g
Kostfiber 0,2 g/ 0,2 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Kok opp kraft. Pisk litt av kraften sammen med melet, slik at det blir en klumpfri jevning. Rør jevningen i sausen i en tynn, jevn stråle mens du rører konsant.

La sausen koke i ca 5 minutter. Smak til med ev. mer salt.

Tips! Sausen blir glutenfri hvis du bruker maizena.

Forslag til smakstilsetning:

Appelsin og ingefær, appelsin og chili, tomatpuré, pepper, sennep, karri, hakkede friske urter og tørkede urter. Matfløte kan også erstatte noe av kraften for å få en mer kremet saus. Ønskes det en kremet laktosefri saus, kan laktosefri matfløte benyttes.

Ingredienser

4 dl kraft fra kjøtt eller grønnsaker
2 ss hvetemel eller 1–2 ts maizena
½ ts salt