Brokkoli med hvitløk og sesam

Når den unnselige grønne blomsterknoppen blir behandlet med respekt slår den ut i full blomst og gleder oss med sin milde smak og store anvendelighet. Her har brokkolien fått en kinesisk twist, med masse hvitløk og sesamolje.

Brokkoli med hvitløk og sesam

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 120 kcal/ 74 kcal
Karbohydrater 3,5 g/ 2 g
Proteiner 6 g/ 3,5 g
Fett 8 g/ 5 g
- hvorav mettet fett 1 g/ 0,5 g
- enumettet fett 3,5 g/ 2 g
- flerumettet fett 3 g/ 2 g
Kostfiber 4,5 g/ 3 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Forvell brokkolibuketter i en kjele med kokende vann i 2 minutter.

Hell av vannet og sett kjelen tilbake på platen.

Ha i resten av ingrediensene og fres brokkolien på middels høy varme i 2-3 minutter. Krydre eventuelt med salt og pepper og server rykende varmt.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Mari Svenningsen

Ingredienser

600 g brokkoli i små buketter (bruk stilken også)
4 båter grovhakket hvitløk
1 ss nøytral olje
1 ss sesamolje
2 ss ristede sesamfrø