Brun saus

Brun saus passer til kjøttkaker, benløse fugler, kjøttpudding, steik og andre typisk norske retter.

Brun saus

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 92 kcal/ 66 kcal
Karbohydrater 3,5 g/ 2,5 g
Proteiner 1 g/ 0,7 g
Fett 8 g/ 6 g
- hvorav mettet fett 3 g/ 2 g
- enumettet fett 3 g/ 2 g
- flerumettet fett 1,5 g/ 1 g
Kostfiber 0,2 g/ 0,1 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Smelt og brun smøret. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge.

Spe med varm kraft eller buljong, og rør godt mellom hver gang du sper.

La sausen småkoke i ca. 10 minutter.

Smak til med salt og pepper.

Tips! Sausen blir glutenfri hvis man bruker glutenfritt mel. Smør/margain er naturlig lav på laktose, så de fleste med laktoseintoleranse tåler smør/margarin. Hvis ikke finnes det melkefrie alternativer.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Mari Svenningsen.

Ingredienser

4 ss smør eller margarin
4 ss hvetemel
1 l kjøttkraft eller buljong
½ ts salt
1⁄4 ts pepper