Fransk potetsalat

Fransk potetsalat er en herlig og frisk potetsalat med god smak av purre som veldig lett kan serveres til de fleste retter. Bruk den potetsorten du ønsker.

Fransk potetsalat

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 288 kcal/ 142 kcal
Karbohydrater 16 g/ 8 g
Proteiner 3 g/ 1,5 g
Fett 22 g/ 11 g
- hvorav mettet fett 3 g/ 1,5 g
- enumettet fett 17 g/ 8 g
- flerumettet fett 2 g/ 1 g
Kostfiber 2,5 g/ 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Børst potetene og legg dem i kokende vann. Kok potetene til de så vidt er møre når du stikker i dem med en kniv (20-30 min avhengig av sort). Slå av vannet. Når potetene er så avkjølt at du kan ta i dem, skjærer du dem i tykke skiver og legger dem i en bolle.

Dressingen kan du lage mens potetene koker: Skjær vårløken i tynne skiver og rør sammen sennep, vineddik, salt og pepper i en skål. Visp inn olivenoljen.

Hell vårløken og dressingen over de varme potetene og bland alt ved å riste bollen forsiktig. Pynt med hakket kruspersille.

I stedet for purre kan du bruke vårløk.

Oppskrift og bilde en hentet med tillatelse fra frukt.no. Foto: Eplekjelleren

Ingredienser

800 g potet
1 stk purre
3 ts sennep
1,5 dl olivenolje
3 ss vineddik
½ ts grovmalt pepper
½ bunt hakket frisk kruspersille