Fremgangsmåte

Børst potetene og legg dem i kokende vann. Kok potetene til de så vidt er møre når du stikker i dem med en kniv (20-30 min avhengig av sort). Slå av vannet. Når potetene er så avkjølt at du kan ta i dem, skjærer du dem i tykke skiver og legger dem i en bolle.

Dressingen kan du lage mens potetene koker: Skjær vårløken i tynne skiver og rør sammen sennep, vineddik, salt og pepper i en skål. Visp inn olivenoljen.

Hell vårløken og dressingen over de varme potetene og bland alt ved å riste bollen forsiktig. Pynt med hakket kruspersille.

I stedet for purre kan du bruke vårløk.

Oppskrift og bilde en hentet med tillatelse fra frukt.no. Foto: Eplekjelleren

Ingredienser

6 personer

800 g potet
1 stk purre
3 ts sennep
1,5 dl olivenolje
3 ss vineddik
½ ts grovmalt pepper
½ bunt hakket frisk kruspersille

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 288 kcal/ 142 kcal
Karbohydrater 16 g/ 8 g
Proteiner 3 g/ 1,5 g
Fett 22 g/ 11 g
- hvorav mettet fett 3 g/ 1,5 g
- enumettet fett 17 g/ 8 g
- flerumettet fett 2 g/ 1 g
Kostfiber 2,5 g/ 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei