Fremgangsmåte

Skjær aubergine i tynne skiver. Strø salt over aubergineskiver, la dem ligge i ca. 20 minutter for å trekke ut noe av vannet. Tørk skivene lett med papir.

Rens aspargesbønner og kok dem i lettsaltet vann, ca. 3 minutter. Hell av kokevannet og avkjøl bønnene raskt i iskaldt vann, slik at de beholder den friske grønnfarge.

Del kalkunbryst i tynneskiver. Pensle kalkunskiver og aubergine med olje, krydre med salt og pepper. Brun skivene raskt på grillen på begge sider.

Fyll aubergineskiver med kalkun, paprika, aspargesbønner, feta og timian. Rull forsiktig sammen, fest med tannpirker eller grillspyd.

Grill fylte aubergineruller i 3-4 minutter, til kjøttet er gjennomstekt.

Tips! Hvis du ønsker en laktosefri rett kan du erstatte fetaosten med laktosefri fetaost.

Oppskrift og bildet er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). 

Ingredienser

6 personer

300 g kalkunfilet i skive
½ ss olje til pensling
½ ts salt
1⁄4 ts pepper
1 stk aubergine
1 ts salt
½ ts pepper

1 ss olje til pensling
½ stk gul paprika i strimler
½ stk oransje paprika i strimler
½ pk aspargesbønner
60 g fetaost
6 stilk frisk timian

6 stk tannpirkere uten smak eller små grillspyd

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 118 kcal/ 83 kcal
Karbohydrater 2 g/ 1,5 g
Proteiner 14 g/ 10 g
Fett 5,5 g/ 4 g
- hvorav mettet fett 2 g/ 1,5 g
- enumettet fett 2 g/ 1,5 g
- flerumettet fett 1 g/ 0,5 g
Kostfiber 2 g/ 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja