Gresk salat og tzatziki

Gresk salat og tzatziki vekker ferieminner, men du kan enkelt lage det hjemmet også. Perfekt som smårett og/eller som tilbehør.

Gresk salat og tzatziki

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 259 kcal/ 55 kcal
Karbohydrater 11,5 g/ 2,5 g
Proteiner 10 g/ 2 g
Fett 18 g/ 4 g
- hvorav mettet fett 7 g/ 1,5 g
- enumettet fett 8 g/ 2 g
- flerumettet fett 1 g/ 0,3 g
Kostfiber 5 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Riv agurken grovt og bland den med salt i en sil. La agurken stå i ca. 10 minutter. Klem ut så mye væske som mulig. Bland yoghurt med presset hvitløk og pepper, og bland i agurken.

Ha tzatzikien i en bolle og legg en oliven på toppen.

Skjær tomater i båter og agurk i litt grove biter. Skrell og skjær løken i skiver.

Bland tomat, agurk, salat og løk med oliven og fetaost i terninger. Hell på olivenolje og sitronsaft.

Sett salat og tzatziki kjølig fram til servering.

Oppskrift og bilde er hentet fra Frukt.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Synøve Dreyer

Ingredienser

Tzatziki:

1 stk slangeagurk
½ ts salt
2 dl matyoghurt
1 båt hvitløk
Nykvernet pepper
1 stk sorte oliven til pynt

Salat:

4 stk tomat
½ stk slangeagurk
1 stk hodesalat
1 stk løk
12 stk sorte oliven
100 g fetaost
2 ss olivenolje
1 ss sitronsaft