Grillet avokado med mango og chili

Gode grilltilbehør får en ikke nok av. Prøv denne avokadovarianten med mango og chili – sunt, hot & spicy! Passer perfekt til lyst kjøtt av kylling og svin.

Grillet avokado med mango og chili

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 280 kcal
Karbohydrater 9 g
Proteiner 2,5 g
Fett 24 g
- hvorav mettet fett 4,7 g
- enumettet fett 15 g
- flerumettet fett 3 g
Kostfiber 7 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Du kan også fjerne steinen med en skje.

Legg avokado med snittflaten ned på grillen i ca. 1 minutt. Bland mango, chili, lime, olje og koriander. Fyll blandingen i avokadoen og sett den tilbake på grillen på indirekte varme, 3-4 minutter.

Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet).

Ingredienser

4 stk små avokado
1 stk mango i terninger
1 stk finhakket rød chili
Saften av 1 stk lime
1 ss olje
3 ss finhakket frisk koriander