Fremgangsmåte

Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Du kan også fjerne steinen med en skje.

Legg avokado med snittflaten ned på grillen i ca. 1 minutt. Bland mango, chili, lime, olje og koriander. Fyll blandingen i avokadoen og sett den tilbake på grillen på indirekte varme, 3-4 minutter.

Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet).

Ingredienser

4 personer

4 stk små avokado
1 stk mango i terninger
1 stk finhakket rød chili
Saften av 1 stk lime
1 ss olje
3 ss finhakket frisk koriander

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 314 kcal/ 138 kcal
Karbohydrater 9,5 g/ 4 g
Proteiner 3 g/ 1,5 g
Fett 28 g/ 12,5 g
- hvorav mettet fett 4,5 g/ 2 g
- enumettet fett 18 g/ 8 g
- flerumettet fett 4 g/ 2 g
Kostfiber 5 g/ 2 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei