Grillet paprika med cherrytomater

Grillet paprika får en nydelig søt smak. Fyll en halv paprika med cherrytomaten som har høysesong fra mai. Enkelt og deilig tilbehør til for eksempel grillet kyllingfilet.

Grillet paprika med cherrytomater

Næringsinnhold per porsjon / per 100 g

Energi/Kalorier 48,5 kcal / 31 kcal
Karbohydrater 5 g / 3 g
Proteiner 1 g / 1 g
Fett 2 g / 1 g
- hvorav mettet fett 0,3 g / 0,3 g
- enumettet fett 1 g / 1 g
- flerumettet fett 0,3 g / 0,3 g
Kostfiber 2,5 g / 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Skjær paprika i to på langs. Fjern kjernen.
Del cherrytomat i to. Bland cherrytomat med basilikum, hvitløk og olje.
Legg halve paprika med snittsiden ned på grillen i et par minutter, dette for å få grillstriper. Fyll paprika med cherrytomatblanding og plasser den på grillen på indirekte varme til den blir mør, ca. 5 minutter.

Server paprikaene sammen med kjøtt eller fisk.

Oppskrift og bilde hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Mari Svenningsen

Ingredienser

3 stk rød paprika
1 beger rød cherrytomat
1 beger gul cherrytomat
2 ss grovhakket frisk basilikum
2 båt finhakket hvitløk
1 ss olje