Grønn persillerotmos

Persillerot har en mild og deilig persillesmak og en fløyelsmyk konsistens som passer godt til de fleste retter med stekt kjøtt eller fisk. Her har vi frisket opp farge og smak med bladpersille. 

Grønn persillerotmos

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 245 kcal/ 102 kcal
Karbohydrater 15 g/ 6,5 g
Proteiner 4 g/ 2 g
Fett 17 g/ 7 g
- hvorav mettet fett 5 g/ 2 g
- enumettet fett 9,5 g/ 4 g
- flerumettet fett 1,5 g/ 0,5 g
Kostfiber 8 g/ 3,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Skrell persillerot og kutt i mindre biter. Kok bitene møre i usaltet vann. Hell av kokevannet, sett kjelen tilbake på plata og damp bitene tørre. Se til at de ikke svir seg.

Mos persilleroten med stavmikser eller hurtigmikser. Tilsett matfløte. Kjør maskinen til du har en jevn puré og smak til med salt og kvernet pepper.

Dypp bladpersille raskt i kokende vann og ha den deretter direkte over i iskaldt vann. Klem ut så mye væske ut av bladene som mulig. Kjør persilleblader og olje til en fin puré med stavmikser eller hurtigmikser. Passer den eventuelt igjennom en finmasket sil for å få ut grove biter.

Bland puréen inn i persillerotmosen litt etter litt, til du har den farge og smak som du ønsker. Smak til med salt og pepper.

Tips! Mosen blir laktosefri hvis du bruker laktosefri matfløte.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). 

Ingredienser

800 gram (ferdig skrelt) persillerot
1 dl matfløte
1 ts salt
½ ts kvernet pepper
1 bunt bladpersille ca. 20 gram
½ dl olivenolje