Grønne bønner med ny vri

Lag grønne bønner til middag, og nei - ikke kok dem. Fres dem i panne, og tilsett noen gode smaker. Nydelig som tilbehør til middagen!

Grønne bønner med ny vri

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 106 kcal/ 173 kcal
Karbohydrater 1,5 g/ 3 g
Proteiner 1 g/ 1,5 g
Fett 10 g/ 17 g
- hvorav mettet fett 2,5 g/ 4,5 g
- enumettet fett 5 g/ 8,5 g
- flerumettet fett 2 g/ 3 g
Kostfiber 1,5 g/ 2,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Smelt smør/margarin og hvitløksolje i en panne på middels varme. Det skal ikke bli så varmt at smøret blir brunt. Hvitløksolje kan lages av god olje og fedd hvitløk.

Ha i bønnene, og fres dem i ca 5 minutter mens du rører om en gang i blant. Pass på at de ikke blir brent, de skal bare brunes forsiktig.

Tilsett sesamolje, pepper og litt salt, og klem over litt lime eller sitronsaft. Strø over sesamfrø til slutt.

Tips til variasjon: Sitronolje i stedet for sesamolje gir mer middelhavssmak, og tilsett gjerne da litt revet parmesan i stedet for sesamfrø. Da blir det super tapas!

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matlyst! av Marit Zinocker. Foto: Marit Zinocker

Ingredienser

En god neve grønne bønner, vasket og delt i to (ca.150 g)
1 ss hvitløksolje
1 ss smør/margarin
1-2 ts sesamolje
Nymalt pepper
Lime eller sitron (kan sløyfes)
Litt Maldonsalt til servering
Litt sesamfrø til pynt