Halvgrove nanbrød

Nanbrød er selvskrevent tilbehør til indiske smaker som for eksempel til kylling tikka masala. Prøv denne halvgrove varianten.

Halvgrove nanbrød

Næringsinnhold per porsjon / per 100 g

Energi/Kalorier 319 kcal / 256 kcal
Karbohydrater 46 g / 37 g
Proteiner 11 g / 9 g
Fett 8 g / 6,5 g
- hvorav mettet fett 1 g / 1 g
- enumettet fett 3,5 g / 3 g
- flerumettet fett 2 g / 2 g
Kostfiber 6,5 g / 5 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Varm vann og yoghurt til ca. 37 grader. Bland alt det tørre i en bolle, og smuldre gjær i det tørre.
Bland deretter inn egg og olje. Ha det våte i det tørre, og elt godt, gjerne i en kjøkkenmaskin. Deigen dekkes til med plast og heves i ca. 1 time.

Skru ovnen på 275 grader, og sett inn stekebrettet samtidig. Deigen deles i fire deler, og kjevles eller klappes til dråpeformede stykker.

Stek 2–3 brød av gangen øverst i ovnen i 5–8 minutter. Pass på så de ikke blir brent. Avkjøles på rist.

Tips! Server sammen med chicken tikka masala.

Ingredienser

12,5 g gjær
0,75 dl vann
0,75 dl yoghurt naturell
1 stort egg
1 ss rapsolje
1 ts sukker
½ ts salt
½ ts bakepulver
ca. 100 g hvetemel
ca. 150 g fibramel
1 ss smeltet margarin