Hjemmelaget tyttebærsyltetøy

Bruk høstens bær, tyttebær til å lage syltetøy. Tyttebærsyltetøy er en klassiker til forskjellige kjøttretter. Syltetøy på butikken inneholder ofte mye sukker, så dette er en variant uten tilsatt sukker.

Hjemmelaget tyttebærsyltetøy

Næringsinnhold per 100 gram

Energi/Kalorier 46 kcal
Karbohydrater 8 g
Proteiner 1 g
Fett 0,5 g
- hvorav mettet fett 0 g
- enumettet fett 0,1 g
- flerumettet fett 0,3 g
Kostfiber 4 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Rens og skyll bærene. Ha dem i en kjele sammen med vannet. Varm langsomt opp og la bærene småkoke i 15 min.

Løft kjelen til side og ha i tagatesse. Rør til søtningen er oppløst. Skum godt av.

Fyll syltetøyet helt opp på rene og gjerne lunkne glass. Skru på lokkene med det samme.

La syltetøyet stå kjølig.

Tips! Denne oppskriften gir en god mengde syltetøy, så frys gjerne ned en del. 

Foto: Colourbox

Ingredienser

1 liter tyttebær
1,5-2 dl vann
1- 1 ½ dl tagatesse*

* Ev. annen søtning etter smak tilsvarende 2-3 dl sukker.