Hummus

Hummus er en velsmakende puré laget av kikerter. Den blir veldig mye brukt i de arabiske landene, enten som tilbehør til middagen i stedet for potet, eller som dip til grønnsaker eller brød. Prøv også hummus til tapas.

Hummus

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 177 kcal
Karbohydrater 10 g
Proteiner 5 g
Fett 13 g
- hvorav mettet fett 1 g
- enumettet fett 7 g
- flerumettet fett 4 g
Kostfiber 4 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Skyll av kikertene med et dørslag. Ha kikertene i en foodprocessor sammen med ferskpresset sitronsaft, hvitløk, salt og olje.

Tilsett persille helt på slutten så ikke massen blir lysegrønn. Hummusen skal ha en myk konsistens og den serveres ofte på en flat tallerken.


Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra www.matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet)

Ingredienser

1 boks hermetiske kikerter à 240 g (avskylt)
Saften av 1/4 stk sitron
2 båter hvitløk
½ ts salt
½ dl rapsolje
2 stilker bladpersille