Hvit saus med meljevning

En hvit saus uten smør. Denne oppskriften passer bra når du skal lage få porsjoner.

Hvit saus med meljevning

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 55 kcal/ 53 kcal
Karbohydrater 7 g/ 7 g
Proteiner 3,5 g/ 3,5 g
Fett 1 g/ 1 g
- hvorav mettet fett 0,7 g/ 0,7 g
- enumettet fett 0,3 g/ 0,3 g
- flerumettet fett 0 g/ 0 g
Kostfiber 0,1 g/ 0,1 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Rør sammen mel med litt av den kalde melken til du får en klumpfri jevning. Kok opp resten av melken, og rør den inn i jevningen i en tynn stråle mens du rører konstant.

Du kan også røre mel og kald væske sammen i kjelen til det er klumpfritt. Kok så opp under omrøring. La sausen koke i ca. 5 minutter. Smak til med salt. 

Tips! Sausen blir laktosefri hvis du bruker laktosefri lettmelk.

Ingredienser

1½ ss hvetemel
4 dl lettmelk
¼ ts salt