Jordbærsalsa med agurk og rødløk

Salsa, som begyr saus, finnes i mange, mange varianter, og er et fargerikt og sunt bidrag til middagen. Denne salsaen med jordbær, slangeagurk og rødløk smaker like godt til temperert ost som til grillmaten.

Jordbærsalsa med agurk og rødløk

Næringsinnhold per 100 gram

Energi/Kalorier 54 kcal
Karbohydrater 4,5 g
Proteiner 1 g
Fett 3,3 g
- hvorav mettet fett 0,2 g
- enumettet fett 2 g
- flerumettet fett 1 g
Kostfiber 2 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Skyll jordbær med hamsen på, rens dem og del i små biter.

Skyll, skrell og skjær agurken i små terninger.

Finhakk rødløken og hvitløken.

Bland jordbær- og agurkterninger med finhakket rødløk, chili og hvitløk.

Tilsett olje, eddik og limesaft.

Smak til med grovmalt pepper.

Settes gjerne en times tid i kjøleskap før servering. Da får smakene "satt" seg.

Salsaen kan oppbevares på tette glass i kjøleskapet, og holder seg fint i noen dager.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse av Frukt.no (tilpasset Diabetesforbundet) Foto: Synøve Dreyer

Ingredienser

250 g jordbær
½ stk slangeagurk
1 stk rødløk
Litt nykvernet pepper
1 stk finhakket rød chili
2 båt hvitløk
Saften av 1 stk lime
2 ss olje
1 ss vineddik