Fremgangsmåte

Del brokkolien i små buketter.

Skjær rødløk i tynne skiver.

Ha ingrediensene til salaten i en egnet salatbolle.

Bland ingrediensene til dressingen og vend den forsiktig inn i salaten.

Tips! For å få en laktosefri rett kan du erstatte creme fraiche med laktosefri kesam eller laktosefri lettrømme. Hvis du ønsker å gjøre retten lavere på fett kan du ersatte creme fraiche med kesam. Hvis du ønsker å redusere innholdet av karbohydrater kan du sløyfe rosiner og sukker.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra frukt.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Synøve Dreyer

Ingredienser

4 personer

1 stk brokkoli
½ stk rødløk
1 dl ristede pinjekjerner
1 dl rosiner

Dressing:
3 dl crème fraîche lett, 18 %
1 ts sukker eller søtning
¼ ts salt
½ ts friskpresset sitronsaft

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 190 kcal/ 160 kcal
Karbohydrater 7 g/ 5,5 g
Proteiner 4,5 g/ 4 g
Fett 16 g/ 13,5 g
- hvorav mettet fett 6 g/ 5 g
- enumettet fett 4 g/ 3,5 g
- flerumettet fett 4 g/ 3 g
Kostfiber 2,5 g/ 2 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja