Kremet brokkolisalat

En frisk og nydelig salat med brokkoli, rødløk og pinjekjerner med en deilig kremet dressing. Salaten passer godt ved siden av grillmat og som salat på koldtbordet.

Kremet brokkolisalat

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 190 kcal/ 160 kcal
Karbohydrater 7 g/ 5,5 g
Proteiner 4,5 g/ 4 g
Fett 16 g/ 13,5 g
- hvorav mettet fett 6 g/ 5 g
- enumettet fett 4 g/ 3,5 g
- flerumettet fett 4 g/ 3 g
Kostfiber 2,5 g/ 2 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Del brokkolien i små buketter.

Skjær rødløk i tynne skiver.

Ha ingrediensene til salaten i en egnet salatbolle.

Bland ingrediensene til dressingen og vend den forsiktig inn i salaten.

Tips! For å få en laktosefri rett kan du erstatte creme fraiche med laktosefri kesam eller laktosefri lettrømme. Hvis du ønsker å gjøre retten lavere på fett kan du ersatte creme fraiche med kesam. Hvis du ønsker å redusere innholdet av karbohydrater kan du sløyfe rosiner og sukker.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra frukt.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Synøve Dreyer

Ingredienser

1 stk brokkoli
½ stk rødløk
1 dl ristede pinjekjerner
1 dl rosiner

Dressing:
3 dl crème fraîche lett, 18 %
1 ts sukker eller søtning
¼ ts salt
½ ts friskpresset sitronsaft