Fremgangsmåte

Kok opp vann med buljong. Tilsett linser, løk, tomat og hvitløk og la det småkoke i ca. 20 minutter. Rør av og til.

Mos med en stavmikser, tilsett erter og smak til med salt og pepper.

Rør inn sitronsaft og olivenolje like før servering.

Foto: Liz Mochrie, Flickr

Ingredienser

4 personer

1 liter vann
2 terninger buljong
450 g røde linser, kokt
½ løk, finhakket
2 tomater, hakket
3 fedd hvitløk
4 ss olivenolje
4 ss sitronsaft
50 g forkokte erter
Salt
Pepper

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 224 kcal/ 48 kcal
Karbohydrater 18 g/ 4 g
Proteiner 10 g/ 2 g
Fett 11 g/ 2,5 g
- hvorav mettet fett 1,5 g/ 0,5 g
- enumettet fett 7,5 g/ 1,5 g
- flerumettet fett 1 g/ 0,2 g
Kostfiber 7 g/ 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei