Mangochutney

Dette er opprinnelig et indisk tilbehør som blir servert ved siden av sterke retter. Men mangochutney er også forfriskende til svineretter og passer utmerket til spekemat.

Mangochutney

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 57 kcal/ 64 kcal
Karbohydrater 12 g/ 13,5 g
Proteiner 1 g/ 1 g
Fett 0,3 g/ 0,4 g
- hvorav mettet fett 0,1 g/ 0,1 g
- enumettet fett 0,1 g/ 0,2 g
- flerumettet fett 0,1 g/ 0,1 g
Kostfiber 1,5 g/2 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Skrell og skjær mango i små biter. Skrell og hakk hvitløk. Skrell og rasp opp ingefær.

Kok mango med eddik, chili, ingefær og sukker i ca. 5 minutter.

Kjør til puré i foodprocessor sammen med hvitløk. Smak til med salt.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

1 stk moden mango
1 båt hvitløk
1 ts frisk ingefær
1 stk rød chili
1 ss eddik, 7 %
Søtning tilsvarende 1 ss sukker eller 1 ss sukker
½ ts salt