Pesto

Pesto passer godt i middagsretter og på brødskiven.

Pesto

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 137 kcal
Karbohydrater 1 g
Proteiner 5 g
Fett 13 g
- hvorav mettet fett 3 g
- enumettet fett 6 g
- flerumettet fett 3 g
Kostfiber 0,2 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Ha pinjekjernene i en tørr stekepanne på middels varme. Rør rundt i pinjekjernene til de begynner å gi fra seg litt lukt og får litt farge.

Bruk stavmikser/kjøkkenmaskin til å kjøre alle ingrediensene sammen. Start med hvitløk, fortsett med basilikum, pinjekjerner og ost.

Føl deg litt frem i forhold til olje og smak til med salt og pepper.

 

Oppskriften er hentet fra Fristende retter for deg med diabetes, utgitt av Diabetesforbundet 2013

Ingredienser

1 fedd hvitløk
5 ss pinjekjerner
1 potte basilikum
75 g parmesanost
0,5 dl olivenolje
Salt og pepper