Tomatsalat med avokado

Tomater, basilikum, avokado og rødløk er en unik kombinasjon smaksmessig. Salaten kan serveres som en egen liten rett eller som en forrett.

Tomatsalat med avokado

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 182 kcal/91 kcal
Karbohydrater 5 g/ 2,5 g
Proteiner 2 g/ 1 g
Fett 16 g/ 8 g
- hvorav mettet fett 2,5 g/ 1,5 g
- enumettet fett 10,5 g/ 5,5 g
- flerumettet fett 2 g/ 1 g
Kostfiber 4 g/ 2 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Skjær et kryss i tomatene ved stilkfestet. Legg dem noen sekunder over i kokende vann, deretter i kaldt vann. Da er det lett å flå av skinnet. Skjær tomatene deretter i skiver.

Del avokadoen, ta ut steinen, skrell og skjær den i tynne båter.

Legg avokadobåtene og tomatskivene på et fat og strø over hakket rødløk.

Bland sammen ingrediensene til dressingen og smak til med pepper.

Drypp dressingen over salaten og legg på basilikumblader etter smak.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Opplysningskontoret for frukt og grønt, frukt.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Synøve Dreyer

Ingredienser

4 stk tomat
1 stk finhakket rødløk
1 stk avokado
blader av frisk basilikum

Dressing:
2 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
1 båt hvitløk - finhakket
¼ ts tørr sennep
Pepper