Snakk med andre i samme situasjon

Livet med diabetes kan by på spørsmål og utfordringer. Da hjelper det å kunne snakke med andre som opplever det samme som deg. Våre likepersoner er vanlige mennesker som selv har diabetes eller er foreldre til barn med diabetes, og kan gi gode råd og støtte til en bedre diabeteshverdag. Ta kontakt i dag!

Hva er en likeperson? Det er...

  • En som lytter til deg
  • En som er interessert i å hjelpe deg
  • En som selv har diabetes eller er pårørende, for eksempel en barnefamilie
  • En som ønsker å gjøre en forskjell og dele av sine egne erfaringer

Alle likepersonene har taushetsplikt og er sertifisert av Diabetesforbundet.

Hvem er tilbudet for?

Likepersontilbudet er for alle som har diabetes. Du trenger ikke å være medlem i Diabetesforbundet for å benytte deg av tilbudet, og det er gratis.

Mange personer med diabetes føler seg alene om sykdommen, og har ofte et behov for å dele erfaringer med andre i samme situasjon. Våre likepersoner har diabetes type 1, type 2 eller er foreldre til barn med diabetes.

Slik foregår kontakten

Likepersonsamtalene kan foregå på ulike måter. Det kan for eksempel være at dere møtes på kafé, snakkes på telefonen, sender e-post, og så videre. Noen ønsker bare én samtale og andre vil gjerne snakkes flere ganger. Du og din likeperson blir enig om hva som passer best for dere.

Bruk knappene under for å se likepersoner i ditt fylke. Vi har likepersoner i de fleste fylker, men du kan ta kontakt uavhengig av hvor du bor hvis du ønsker å snakke med noen på telefon eller e-post.

Finn en likeperson i ditt fylke

Klikk på ditt fylke i listen under for å se oversikten over lokale kontakter. Du kan også ta kontakt med likepersoner i andre fylker hvis du ønsker. 

 

Spørsmål? Kontakt Ina Jakobsen på telefon 411 06 063 eller på e-post ina.jakobsen@diabetes.no. Vi hører gjerne fra deg!

Det er fint å få tips fra en likeperson som vet hva diabeteshverdagen handler om. Det gir trygghet.
Unni, mamma til jente med diabetes
En likeperson tar seg tid til å lytte til deg.
Bente, diabetes type 1