Kan det gjøres noe med krampaktige smerter i benet?

Behandling

Besvart: 07.03.2016

Spørsmål:

Jeg har ikke diabetes, men på grunn av en annen autoimmun stoffskiftelidelse har jeg i mange år hatt problemer med blodsukkersvingninger. Dette blir forsøkt regulert med kosthold.

Mitt problem er høyre ben/fot. Det er smerter i sener/ muskulatur som forhindrer normal aktivitet.

Det arter seg som krampeaktige smerter fra hoften og ned, som gjør at jeg halter. Foten blir kald og følelsesløs (fremre del av foten) og det kjennes ut som jeg går på puter.

Tilstanden gjør at jeg ikke kan gå i trapper, eller i bratte stigninger. Det utløser smertene og følelsesløsheten med en gang. Stoffskiftet er velregulert, og B12 blir tatt daglig etter påvist mangel.

Jeg synes problemet minner om symptomer etter lang tid med diabetes? Da jeg ikke kan bevege meg normalt lenger, lurer jeg på hva jeg kan gjøre med problemet. Legen kan ikke svare meg da røntgenbilder var normale.

Svar:

Problemer med smerter og nedsatt funksjon i bena etter mange år med diabetes er som regel symmetrisk - det vil si at det rammer begge bena.

I ditt tilfelle er det vanskelig å gi råd. Jeg synes du bør ta dette opp på nytt med legen. Har du vært hos nevrolog? Det høres ut som det er rett spesialist i ditt tilfelle. Det kan være aktuelt både med billeddiagnostikk av ryggen og nerveledningsstudier.

Besvart av:

Fastlege, spesialist i allmennmedisin

Fastlege, spesialist i allmennmedisin, Solliklinikken