Jeg har spørsmål angående diabetes-tatoveringer

Annet

Besvart: 22.07.2020

Spørsmål:


Hei!
Jeg har 2 spørsmål angående diabetes-tatoveringer:

1: Hvor på kroppen vil være den beste posisjonen å plassere en eller flere tatoveringer med medisinske tegn som viser til lege og helsepersonell at jeg har diabetes.
2: Jeg har sett mange forskjellige tatoveringer på nettet med folk som har diabetes-tatoveringer, men finnes det andre eller mindre tegn?

Svar:

Hei,


1. Veldig mange velger å plassere tatoveringen på håndleddet. Det er et bra sted da jakkeermet ofte dras opp hvis det skjer noe. Det vil skape en trygghet i å vite at helsepersonell potensielt kan se denne tatoveringen dersom du faller om på bakken. Underarmen er generelt et godt sted, da man bruker underarmene til venefloner osv.
2. Diabetes-tatoveringer kan tas i mange ulike design. De fleste har en i tekstform, både "diabetes" "diabetic" og så videre. Noen har tatovert kun den blå sirkelen. Den blå sirkelen er et globalt symbol for diabetes og et symbol mange/de fleste, i hvert fall helsepersonell bør kjenne til. Det går jo eventuelt an å tatovere kun T1D (eventuelt T2D om det er det man har). Disse betyr type 1 diabetes/type 2 diabetes.
Anbefaler at du sjekker ut #diabetestatovering på Instagram for flere tatoveringer som de tillitsvalgte og medlemmer i Ungdiabetes har.

Besvart av:

Diabetessykepleier og koordinator

Diabetessykepleier og koordinator , Diabeteslinjen