Når kommer FlexTouch insulinpennar til Norge?

Hjelpemidler

Besvart: 09.05.2016

Spørsmål:

Eg bruker sjølv Levemir og NovoRapid ferdigfylte pennar. Ser at det er laga ein ny type ferdigfylt penn, FlexTouch. Finst denne på det norske markedet? Den ser mindre og enklare ut å bruka.

Når eg søker på f.eks. Levemir i felleskatalogen, kjem kun NovoFine nåler opp som alternativ. Mens produsenten har fleire å velga i. Kvifor er det slik? Det kan jo vera andre typar nåler som fungere bedre? Plages med mykje blåmerker der eg setter insulin.

Svar:

I følge Novo har de på det nåværende tidspunkt ingen informasjon om når eller om de lanserer Flextouch-systemet for de to insulinene du bruker.

Når det gjelder valg av nåler skyldes det du beskriver at Novo ikke har dokumentasjon på andre nåler enn sine egne til bruk på sine penner - og dermed ikke anbefaler andre merker. Produsenter av nåler som ikke samtidig produserer legemidler (insulin eller andre injeksjonspreparater) står fritt til å anbefale sine nåler til alle slags legemidler.

Det vi ser i praksis på apotek er at mange henter andre nåler enn Novofine til Novoinsuliner og at det er uproblematisk i praksis.

Besvart av:

Apoteker

Apoteker, Diabeteslinjen