Fremgangsmåte

Smuldre smøret i det tørre. Tilsett egget og kna til en jevn deig og la den hvile 1 time i kjøleskap.

Sett ovnen på 200 °C.

Dekk en ca. 25 cm paiform med deigen og prikk den med en gaffel. Forstekes i 10 min.

Mens paiskallet står i ovnen lager du fyllet i kjøkkenmaskin. Bland alle ingrediensene utenom bringebærene til en jevn røre.

Hell bringebærene i røren og bland forsiktig. Hell røren i paiskallet og stek i ca. 35 min.

Paien blir glutenfri ved å bruke glutenfritt mel.

Server gjerne paien med vaniljekesam, lettis eller bær.

Næringsberegningene er gjort uten serveringsforslag.

 

Oppskriften er hentet fra heftet Fristende retter for deg med diabetes, utgitt av Diabetesforbundet 2013.

Foto: Line Hårklau

Ingredienser

10 personer

Paideig

125 g myk margarin
½ dl Sukrin
3 ½ dl mandelmel
1 dl siktet mel
1 egg

Bringebærfyll

3 dl bringebær
½ dl sukrin
1 egg
200 g lett philadelphiaost
1 knivsodd vanilje eller 1 ts vaniljesukker
Revet skall av en halv sitron (uten den hvite hinnen)

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 263 kcal/ 287 kcal
Karbohydrater 6 g/ 6,5 g
Proteiner 7,5 g/ 8,5 g
Fett 22,5 g/ 24,5 g
- hvorav mettet fett 6,5 g/ 7 g
- enumettet fett
- flerumettet fett
Kostfiber 2,5 g/ 3 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja