Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en bolle og miks med en håndmikser til jevn og glatt røre.

Juster med litt væske hvis røra er veldig tykk. Hell røra i bakepapirkledd form på 22 eller 24 cm i diameter.

Stek sjokoladekaka midt i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter. Dette varier litt fra ovn til ovn og hvor stor form du bruker.

Lag glasur. Ta ut den stive delen av kokosmelk, og miks sammen med resten av ingrediensene. La gjerne kokosmelken stå i kjøleskap en stund før du skal bruke den. Da vil den fete delen skille seg ut. 

Pynt med bær, eller pynt etter ønske.

Tips! Sjokoladekake blir laktosefri hvis du erstatter kesam med laktosefri kesam eller kokosmelk. Kaken blir glutenfri hvis det brukes glutenfritt mel.

Foto: Diabetesforbundet

Ingredienser

10 personer

4 egg
300 g fullfett kokosmelk, den stive delen
70 g sukrin gold*
60 g sukrin +*
2 ts bakepulver
50-55 g kakao
50 g havremel eller mandelmel
30 g hvetemel
1 ½ ts ekte vaniljepulver eller frøene i 1 vaniljestang
En klype salt
Ev. litt melk/vann

* Ev. søtning etter ønske tilsvarende 190 gram sukker.

Glasur

½ boks fullfet kokosmelk, den stive delen (ca. 100 g)
1 dl kesam (ca.100 g)
20 g kakao
40 g sukrin melis eller 20 g sukrin +*
En klype salt

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 227 kcal/ 205 kcal
Karbohydrater 8 g/ 7 g
Proteiner 7 g/ 6 g
Fett 17 g/ 14,5 g
- hvorav mettet fett 13 g/ 11 g
- enumettet fett 2,5 g/ 2 g
- flerumettet fett 1 g/ 0,5 g
Kostfiber 3 g/ 2,5 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja