Fremgangsmåte

Bland sammen ingrediensene til dressingen, og vend halvparten av dressingen med roastbiffskivene,

Bland sammen ingrediensene til salaten og legg den utover et fat.

Legg roastbiffen over salaten og server resten av dressingen ved siden av.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Astrid Hals

Ingredienser

4 personer

200 g roastbiff
1 pk ferdigkuttet salatblanding
1 stk tomat i båter
1⁄4 stk agurk i biter
1 ss sprøstekt løk
½ stk rødløk i tynne båter

Dressing:
2 ss soyasaus
3 stk lime - presset
1 ss hakket frisk koriander
1 stk hakket rød chili
2 båt hvitløk - hakket
3 ss vann
1 ts sukker eller søtning etter ønske tilsvarende 1 ts sukker

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 101 kcal/ 49 kcal
Karbohydrater 5,5 g/ 3 g
Proteiner 14,5 g/ 7 g
Fett 1,5 g/ 1 g
- hvorav mettet fett 0,5 g/ 0,3 g
- enumettet fett 0,5 g/ 0,3 g
- flerumettet fett 0,1 g/ 0,1 g
Kostfiber 2,5 g/ 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei