Fremgangsmåte

Mal opp mandler, hasselnøtter og valnøtter.
Bland vann, olje og gjær. Bland inn den malte nøtteblandingen, havregryn, mel og salt.
Elt deigen godt.

Hev deigen i 1-2 timer. Kle tre brødformer med bakepapir. Fordel deigen i formene og la deigen etterheve mens ovnene varmes opp. Sett ovnen på 200 grader.

Sett brødene nederst i ovnen, la de steke i 50-60 minutter. Ta brødene ut av formen og stek dem videre i 10 minutter uten form for å få skorpe rundt. Avkjøles på rist.

Ingredienser

Antall 4

1.8 l vann
½ dl olje
25 g gjær
1-2 ss salt
950 g hvetemel
400 g sammalt grov hvetemel
500 g sammalt fin hvetemel
125 g havregryn
275 g bland mandler, hasselnøtter og valnøtter

Næringsinnhold per 100 g

Energi/Kalorier 215 kcal
Karbohydrater 31 g
Proteiner 7 g
Fett 6 g
- hvorav mettet fett 0,5 g
- enumettet fett 3 g
- flerumettet fett 2 g
Kostfiber 5 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei