Fremgangsmåte
Rør sammen ingrediensene og la det svelle i ca. 20 min. Klappes jevnt og tynt utover på 2 stekebrett med bakepapir.
Bruk en pizzatrinse eller lignende for å rute opp passe store knekkebrød.
Stekes med varmluft ved 180 °C i 40–50 min. til de er gyllenbrune.
Avkjøles på rist og oppbevares i en tett boks.
Oppskriften er hentet fra heftet Fristende retter for deg med diabetes, utgitt av Diabetesforbundet 2013
Ingredienser
Antall 1
2 dl store havregryn
2 dl sammalt spelt (eller grovmalt rug)
3 ½ dl havrekli
1 dl linfrø
2 ½ dl sesamfrø
2 ½ dl solsikkefrø
½ ts salt
7 dl vann
Næringsinnhold per 100 gram
| Energi/Kalorier | 231 kcal |
| Karbohydrater | 13 g |
| Proteiner | 8 g |
| Fett | 15 g |
| - hvorav mettet fett | 2 g |
| - enumettet fett | 4 g |
| - flerumettet fett | 8 g |
| Kostfiber | 7 g |
Innhold av allergener
| Gluten | Ja |
| Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: