Fremgangsmåte

Skrell gresskaret og ta ut kjernene. Del kjøttet i små biter.

Kok fruktkjøttet i lettsaltet vann ca. 10 min. Mos gresskarkjøttet til fin puré.

Kok opp pureen og la den trekke på svak varme slik at noe kraft fordamper og mosen blir passe tykk. Du kan også lage den litt grovere hvis ønskelig (som på bildet).

Tilsett margarin og kok videre under omrøring. Smak til med salt og pepper. Rør inn matfløte like før servering.

Gresskarpuré passer bra som tilbehør til kylling og kalkun.

Tips! Gresskarpuréen blir laktosefri hvis du bruker latosefri matfløte. Margarin inneholder svært lite laktose, og de fleste med laktoseintoleranse tåler dette. Dette er derimot individuelt.

Ingredienser

4 personer

1 kg gresskar
Salt og nykvernet pepper
30 g myk margarin, til matlaging
½ ts muskat, malt
3 ss matfløte

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 97 kcal/ 36 kcal
Karbohydrater 4,5 g/ 1,5 g
Proteiner 3 g/ 1 g
Fett 7 g/ 2,5 g
- hvorav mettet fett 2 g/ 1 g
- enumettet fett 3 g/ 1,2 g
- flerumettet fett 1,5 g/ 0,5 g
Kostfiber 1,5 g/ 0,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja