Fremgangsmåte
Rør sammen mel med litt av den kalde melken til du får en klumpfri jevning. Kok opp resten av melken, og rør den inn i jevningen i en tynn stråle mens du rører konstant.
Du kan også røre mel og kald væske sammen i kjelen til det er klumpfritt. Kok så opp under omrøring. La sausen koke i ca. 5 minutter. Smak til med salt.
Tips! Sausen blir laktosefri hvis du bruker laktosefri lettmelk.
Ingredienser
4 personer
1½ ss hvetemel
4 dl lettmelk
¼ ts salt
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
| Energi/Kalorier | 55 kcal/ 53 kcal | 
| Karbohydrater | 7 g/ 7 g | 
| Proteiner | 3,5 g/ 3,5 g | 
| Fett | 1 g/ 1 g | 
| - hvorav mettet fett | 0,7 g/ 0,7 g | 
| - enumettet fett | 0,3 g/ 0,3 g | 
| - flerumettet fett | 0 g/ 0 g | 
| Kostfiber | 0,1 g/ 0,1 g | 
Innhold av allergener
| Gluten | Ja | 
| Laktose | Ja | 
Sist endret: , Publisert: