Fremgangsmåte

Knekk egg i en bolle, og visp dem sammen med vann, salt og pepper.

Smelt margarin i en stekepanne på middels høy varme, og hell eggeblandingen i når smøret slutter å bruse.

Skyv eggerøra inn mot midten etter hvert som den stivner.

Vend forsiktig inn den revne parmesanen.

Skru av varmen og la eggerøra steke ferdig på ettervarmen fra stekepannen. Eggerøra fortsetter å steke/koagulere etter du har tatt den av stekepannen til
den er avkjølt. Pass derfor på at du ikke steker den for mye, slik at den blir tørr.

Finhakk gressløk og dryss over.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no og tilpasset Diabetesforbundet. Foto: Alf Børjesson

Ingredienser

4 personer

6 egg
6 ss vann
½ ts salt
¼ ts pepper
1 ss margarin til steking
2 ss hakket gressløk
50 g revet parmesan eller annen moden hard ost

Næringsinnhold per porsjon / per 100 gram

Energi/Kalorier 193 kcal
Karbohydrater 0,5 g KH / 0,5 g KH
Proteiner 15 g
Fett 14,5 g
- hvorav mettet fett
- enumettet fett
- flerumettet fett
Kostfiber

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei