Fremgangsmåte

Lag gresskarmos av ca. ½ butternutgresskar. Skrell og fjern stein, fruktkjøttet i terninger. Kok, bak i ovnen eller mikro til det er mørt. Tilberedning i mikro går fortest. Mos til en jevn og klumpfri gresskarmos.

Rør ingrediensene sammen til en jevn og klumpfri røre. Juster ev. med vann til slutt for å få riktig konsistens. Fordel røra i ca.8 muffinsformer. Stek på 180 grader i ca. 10-15 minutter, eller til muffinsene akkurat er gjennomstekt.

Avkjøl på rist.

Miks sammen og smak til. Om du ønsker glasuren søtere kan du ev. tilsette litt annen søting til du får den søt nok (eks.finesse/tagatesse). Du kan tilføre friskhet ved å ha i litt saft fra sitron eller appelsin. Fordel glasuren på muffinsene.

Tips! Oppskriften er glutenfri så lenge man bruker glutenfritt havremel/ glutenfri havregryn. Muffinsene blir laktosefrie hvis du bruker laktosefri kremost. Kremost inneholder derimot lite laktose, og tåles av mange med laktoseintoleranse.

Ingredienser

8 personer

200 g gresskarmos (ca. ½ butternut gresskar)
2 egg
50 g havremel*
30 g kokosmel**
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts bakepulver
30 g Sukrin gold
20 g Sukin+
Ev. litt vann hvis røra blir for tykk

Glasur

100 g philadelphia
60 g sukrinmelis
½ ts ekte vaniljepulver (kan sløyfes)
1 ss saft fra appelsin

* Havremel kan enkelt lages ved å kjøre lettkokte havregryn i blender til du får en melete konsistens.

** Kokosmel kan ev. erstattes med mer havremel eller hvetemel hvis ønskelig. Innholdet av karbohydrater vil bli høyere hvis hvetemel blir benyttet.

Næringsinnhold per stk./ per 100 gram

Energi/Kalorier 108 kcal/ 130 kcal
Karbohydrater 5 g/ 7,5 g
Proteiner 3 g/ 5 g
Fett 7,5 g/ 10,5 g
- hvorav mettet fett 4,5 g/ 6,5 g
- enumettet fett 1,5 g/ 2 g
- flerumettet fett 0,5 g/ 0,6 g
Kostfiber 1,5 g/ 2 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja