Fremgangsmåte

Fjern skallet på pistasjnøttene. Hakk opp nøttene i litt mindre biter.

Smelt sjokoladen i mikro eller over vannbad, og bland sammen med nøttene.

Rasp appelsinskall (kun det gule), og tilsett sjokolade- og nøtteblandingen. Bland godt.

Fordel i små papirformer eller ha i en større form, og del i mindre biter når det har stivnet litt i kjøleskapet. Ha i en tett boks i kjøleskapet.

Tips! Konfekten er laktosefri så lenge sjokoladen som brukes er uten laktose.

Foto: Kristin Øygard

Ingredienser

Antall 25

50 g valnøtter
50 g hasselnøtter
50 g pistasjnøtter
150 g mørk kokesjokolade (70 % eller sukkerfri sjokolade)
Raspet appelsinskall fra en appelsin (kun det gule)

Næringsinnhold per stk (10 g)/ per 100 gram

Energi/Kalorier 61 kcal/ 609 kcal
Karbohydrater 2 g/ 19 g
Proteiner 1 g/ 12 g
Fett 5 g/ 52 g
- hvorav mettet fett 1,5 g/ 16 g
- enumettet fett 2 g/ 20 g
- flerumettet fett 1 g/ 12 g
Kostfiber 1 g/ 10 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei