Fremgangsmåte

Rør sammen alt det tørre. Ha eplejuice, rapsolje, honning og ev. Sukringold i en kasserolle, og varm opp til alt er oppløst. Hell blandingen oppi det tørre og rør godt sammen.

Hell blandingen over på et bakepapirkledt stekebrett og fordel den jevnt utover. Stek granolaen midt i ovnen ved 140 grader (vanlig over- og undervarme) i 50-60 minutter, til blandingen har en jevn lys brunfarge. Rør i blandingen cirka hvert 10-15 minutt for å få et jevnt stekt resultat.

La blandingen avkjøles. Hvis ønskelig kan du tilsette tørket frukt og bær. Hell deretter blandingen på et stort glass eller i en boks. Frokostblandingen er holdbar i ca 1 måned. Hvis du ønsker å bruke tørket bær/frukt vil blandingen få et høyere innhold av karbohydrater. Granola blir glutenfri ved å erstatte havregryn med med glutenfrie havregryn.

Tips! Bruk sammen med yoghurt og friske bær til frokost.

Ingredienser

Antall 1

250 gram store havregryn
50 gram solsikkekjerner
50 gram sesamfrø
50 gram mandler (skivet)
50 gram valnøtter, grovt hakket
50 gram hasselnøtter, grovt hakket
2 klyper maldonsalt
1 dl eplejuice (eller annen fruktjuice)
1 ss akasiehonning (ev.vanlig honning)
1 ss rapsolje
Ev. 25 g Sukringold

Næringsinnhold per 100 g

Energi/Kalorier 435 kcal
Karbohydrater 32 g
Proteiner 12 g
Fett 28 g
- hvorav mettet fett 3 g
- enumettet fett 12 g
- flerumettet fett 11 g
Kostfiber 8 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei