Fremgangsmåte

Bland egg og sukrin godt sammen. Tilsett kesam og bland inn de tørre ingrediensene. Pisk til en jevn og glatt kakerøre. Juster med litt vann om det er nødvendig. Hell i rund form, 22 eller 24 cm. Bruk bakepapir i bunn av formen, og smør resten av formen med margarin eller smør.

Miks sammen kremost og sukrinmelis. Fordel glasuren over kaka med en skje. Fordel bringebær rundt på kaka, press bærene ned i røra. Behold noen på toppen.

Stek kaka midt i ovnen, 180 grader i 30-45 minutter, til den er gjennomstekt. Steketiden avgjøres av hvilket type mel du bruker og om bærene er frosne. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.

Server gjerne med et lite melisdryss (gjerne sukrinmelis) og friske bær.

Tips! Kaka blir laktosefri hvis du bruker laktosefri kesam og laktosefri kremost. Mange med laktoseintoleranse tåler også vanlig kremost.

Foto: Kristin Øygard, Diabetesforbundet

Ingredienser

8 personer

3 egg
180 g kesam
50 g sukrin gold
50 g Sukrin+ eller 50 g finesse/tagatesse
50 g (glutenfritt) havremel*
40 g bokhvetemel*
30 g mandelmel eller kokosmel*
1 ts ekte vaniljepulver
1,5 ts bakepulver
200 g ferske eller frosne bringebær*

150 g philadelphia
30-40 g Sukrinmelis

* Du kan bruke mel etter ønske og hva du har tilgjengelig. Mengden mel skal tilsammen bli 120 gram.

* Bruker du frosne bringebær kan det ta noe lenger tid å steke kaka. Et tips kan være å tine de litt opp på forhånd.

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 181 kcal/ 147 kcal
Karbohydrater 11 g/ 8,5 g
Proteiner 7,5 g/ 6 g
Fett 11,5 g/ 9 g
- hvorav mettet fett 5 g/ 4 g
- enumettet fett 4 g/ 3 g
- flerumettet fett 1 g/ 1 g
Kostfiber 2 g/ 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja