Fremgangsmåte

Hakk sjokoladen fint, gjerne ved hjelp av en matmikser.

Kok opp fløten og Sukrin, og hell dette over sjokoladen under omrøring. Tilsett smøret og rør sammen. Ha i mintessens eller annen smakstilsetning dersom du ønsker det.

Hell massen over i et fat med lokk og sett det i kjøleskapet så massen stivner. Det tar ca 3 timer.

Trill så sjokolademassen til kuler og rull dem om ønskelig i kakao/SukrinMelis. Alternativt kan du helle røren i en silikonform for småkaker/konfekt, da trenger du ikke å forme trøflene til kuler.

Oppbevares kaldt.

Tidsforbruk er aktiv tid.

Ingredienser

Antall 1

100 g mørk sjokolade (85 prosent kakao)
3/4 dl (75 g) fløte
2 ss Sukrin
1 ss smør eller margarin
Eventuelt noen dråper mintessens eller annen smakstilsetning, som for eksempel appelsin.
Litt kakao eller SukrinMelis til å rulle trøflene i

Næringsinnhold per 100 gram

Energi/Kalorier 455 kcal
Karbohydrater 10 g
Proteiner 5 g
Fett 44 g
- hvorav mettet fett 27 g
- enumettet fett
- flerumettet fett
Kostfiber 0 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja