Fremgangsmåte

Rist nøtter og havregryn i en tørr stekepanne på middels varme. Blandingen skal få en gylden farge. 

Ha margarin i en liten kjele sammen med vann, sukrin Gold, sukrinmelis og honning/yaconsirup. La få et lite oppkok, og smelte sammen. Ha over i en bakebolle.

Vend inn nøtteblandingen og maldonsalt med en slikkepott. Avkjøl blaningen i en form med lokk/folie over i kjøleskap.

Etter et par timer skal nøttekulene være sprø. Ta ut av kjøleskapet, knekk opp i passe biter og oppbevar i en lufttett boks.

Tips! Hvis ikke nøttebaren trenger å være glutenfri kan du bruke vanlige havregryn. Laktosefritt blir nøttebaren ved å erstatte margarin med melkefri magarin.

Tidsforbruk er aktiv tid. 

Ingredienser

Antall 1

70 g glutenfri havregryn
100 g usaltede cashewnøtter, ev. andre nøtter
30 g myk margarin
40 g Sukrin gold*
20 g Sukrinmelis
Litt vann, ca. 2 ss
1 ss honning eller yaconsirup*
½ ts maldonsalt
½ ts kanel

*Sukrin Gold er satt sammen av flere naturlige søtstoffer. Blandingen av disse gir søtere og rundere smak enn vanlig Sukrin. Sukrin Gold er satt sammen av flere naturlige søtstoffer, og den unike blandingen av disse gir en søtere, rundere og fyldigere smak enn vanlig Sukrin/Sukrinmelis.Kjøpes på helsekost.

* Yaconsirup påvirker blodsukkeret i mindre grad enn honning og hvitt sukker/sirup. Yaconsirup også fremstilt på lav temperatur, slik at næringsstoffene holder seg mest mulig inntakt. Kjøpes på helsekost.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi/Kalorier 505 kcal
Karbohydrater 33 g
Proteiner 14 g
Fett 34 g
- hvorav mettet fett 5 g
- enumettet fett 17,5 g
- flerumettet fett 9 g
Kostfiber 7,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja